Social media heeft de laatste jaren zijn opmars gemaakt in de bedrijfswereld. Veel bedrijven hebben dan ook het belang ervan ingezien. Het is dan ook een ideaal medium op potentiële klanten, waar dan ook, te bereiken. Lees snel verder en ontdek 7 tips, waar je onmiddellijk mee aan de slag kan gaan.

Het is belangrijk om te weten dat je een plan moet hebben voor je social media. Zomaar in het wilde weg posten, zal niet de gewenste resultaten opleveren.

 

Tip 1/ Verzorg je profiel

De eerste indruk telt ook voor je social media. Je hebt enkele seconden de tijd om iemand te overtuigen tijd te spenderen op je pagina en interesse op te wekken rond je brand of bedrijf.

Kies dan ook een duidelijke profielfoto en relevante header. Vul ook zo veel mogelijk informatie over je bedrijf in, maar “keep it short and simple”.

Een lege tijdlijn spreekt niet echt aan, voorzie daarom al een drietal relevante posts die iets meer zeggen over je brand of bedrijf. Zo hebben mensen een idee wat ze kunnen verwachten van je pagina. Bekijk daarna hoeveel likes je generisch weet te veroveren.

 

Tip 2/ Maak het persoonlijk

Foto’s en activiteiten die te mooi lijken om waar te zijn werken niet meer op social media. Echte personen, echte ervaringen en identificeerbare zaken, dat werkt en het geeft je bedrijf een identiteit.

Zorg dus voor voldoende afwisseling rond je posts en gun bezoekers af een toe een blik achter de schermen. Zo kweek je vertrouwen bij je publiek.

 

Tip 3/ Blijf actief

Zorg ervoor dat je regelmatig nieuwe content plaatst op je social media. Laat je pagina zeker niet stilvallen want dit zal ten koste zijn van je engagement met de bezoeker. Wil je constant zichtbaar zijn? Experimenteer dan eens met adverteren.

 

Tip 4/ Watch & Learn

Ga eens kijken bij brands/bedrijven die heel social media gericht te werk gaan. Bekijk hoe zij bepaalde zaken aanpakken en gebruik dit in je eigen social media strategie.

Ga een samenwerking aan met een relevant bedrijf binnen je markt. Bijvoorbeeld samen een onderzoek doen of een actie/event organiseren, zorgt ervoor dat je pagina kan groeien dankzij de naamsbekendheid van je partnerbedrijf.

 

Tip 5/ Ga interactie aan

Tweerichtingsverkeer, dat is het principe van social media. Probeer op zo veel mogelijk verschillende manieren je publiek te engageren om in conversatie te gaan (like, share, comment).

Krijg je negatieve reacties binnen? Ga hier dan op een professionele manier mee om, maar negeer ze zeker en vast niet! Verwijder ook geen reacties, het is beter om het probleem publiekelijk en correct op te lossen.

 

Tip 6/ Doe een promotie of giveaway

Mensen houden van acties, zo lang ze er baat bij hebben. Het is dus zeker aan te raden af een toe een promotie te lanceren. Dit zal ook je engagement op je pagina boosten en voor een nieuwe portie likes/volgers zorgen.

Giveaways zijn enorm populair. Je vraagt enkele zaken aan je publiek om te doen en verloot achteraf de winnaar. Opnieuw zorgt dit voor de nodige buzz op je pagina.

 

Tip 7/ Maak een contentplan op

Een gouden tip dat je online leven een stuk makkelijker zal maken. Maak een algemeen document op waarin je per week een structuur aanbrengt voor je verschillende kanalen en de verschillende content types. Je kan hierin zo breed gaan als je wenst. Heb je een idee? Dan kan je het makkelijk toevoegen zonder er onmiddellijk iets mee te doen.

Uiteraard moet je zelf nog wel je berichten op de verschillende kanalen inplannen, maar bekijk het als een grote agenda voor je social media.

Benieuwd naar hoe je een contentplan tot in de puntjes opmaakt? Of wil je weten welke meerwaarde social media voor je website kan betekenen? Wil je graag advies op maat voor jouw bedrijf? Laat dan gerust een berichtje achter!