Welk belang heeft het maken van responsieve websites voor zoekmachines? In theorie zou je een heel technische uitleg kunnen geven over hoe je dit het beste doet en op welke zaken je enorm moet letten. In de praktijk komt het er op neer dat de content op jouw website op eender welk device mooi wordt weergegeven wanneer deze bekeken wordt.

Wat we zeker in ons achterhoofd moeten houden is dat door de technische vooruitgang, naar schatting gemiddeld 30 tot zelfs 50% van uw bezoekers op uw website, via een tablet of smartphone komen. Uw website heeft er dus alle baat bij om mooi te ogen op een kleiner scherm.

Denk: Mobile First!
Het is zelfs zo dat Google de responsiviteit van jouw website mee in rekening zal houden bij het weergeven van de zoekresultaten. Dit is een logisch effect op het steeds veranderende surfgedrag van gebruikers. Heb jij dus (op jouw gsm/tablet) Google een zoekopdracht gegeven dan zal je naar alle waarschijnlijkheid ook alleen maar resultaten te zien krijgen van websites die responsief zijn. Deze regel is sinds 2018 actief en is een antwoord van Google op de steeds hogere toename van het mobiel gebruik.

Bezoekers van websites hoeven, dankzij het hoge aanbod aan alternatieven, een slechte mobiele ervaring niet meer te accepteren waardoor responsieve websites zeer belangrijk zijn voor uw onderneming. Naast natuurlijk deze zeer belangrijke reden dat Google mobile first denkt heeft uw onderneming er natuurlijk ook alle baat bij om klantvriendelijk over te komen en om de gebruiker een aangename ervaring te laten hebben met jouw website.

CMS
Om een website volledig responsief te maken komt er wel heel wat kijken, wil jij je website volledig op maat ontwerpen dan kan dit natuurlijk. Om het werk minder groot te maken in werkuren zal er door ontwerpers steeds meer en meer voorrang gegeven worden aan CMS-systemen (contentmanagementsysteem), hierin is WordPress veruit de populairste. Door het gebruik van een CMS systeem kan de ontwerper beroep doen op een ellenlange bibliotheek aan templates waarbij deze minder rekening hoeft te houden met het responsieve omdat dit aan de basis al is ingesteld. Het grote voordeel? Jouw responsieve website is perfect betaalbaar en er zal minder tijd moeten gespendeerd worden aan het ontwerp. Bovendien zal Google deze websites (met een CMS systeem) ook beter op gaan pikken. Enkel voordelen dus!

Is ook jouw website aan vernieuwing toe of aan een responsief design? Contacteer ons!