Onderschat het nut van een landingspagina in je website niet! Een landingspagina is een pagina binnen een responsieve website, die niet zomaar zichtbaar is, waarop de bezoeker binnenkomt door te klikken op een zoekresultaat in Google, of op een advertentie via social media of vanuit de verstuurde nieuwsbrief.

Door gebruik te maken van landingspagina’s kan je conversieratio verhoogd worden. De weg naar een oplossing is voor de bezoeker veel logischer aangezien hij/zij onmiddellijk op de juiste pagina terecht komt en niet eindeloos lang moet zoeken tussen verschillende pagina’s.

Soorten landingspagina’s

Er zijn verschillende soorten landingspagina’s. Zo kan je er een maken om een e-book te downloaden, een inschrijvingsformulier in te vullen, een ander type download te doen. Er zijn talloze mogelijkheden en toch komen we steeds terug op dezelfde onderverdeling: een landingspagina met content voor organisch verkeer en een landingspagina voor betalend verkeer.

Nut van een landingspagina

Een landingspagina moet doeltreffend opgesteld zijn. De teksten moeten perfect aansluiten op wat de bezoeker gezocht heeft. Daarnaast moet er telkens een gewenste actie beschikbaar zijn, die natuurlijk ook gemeten kan worden. Een landingspagina zorgt voor overzicht aangezien er maar 1 boodschap verkondigd wordt en er maar 1 gevraagde actie aanwezig is. Dit alles kan gemeten worden en geeft het bedrijf ook een duidelijk beeld welke boodschappen/landingspagina’s het goed doen en aan welke er nog gewerkt hoeft te worden.

Hulp nodig bij het opstellen van je landingspagina’s?

Neem dan gerust contact op met ons. Wij bekijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn en hoe het nut van een landingspagina ook in jouw website geïmplementeerd kan worden. We kijken er naar uit je business samen een fikse boost te geven.