Welke content plaats ik op mijn website? De juiste content plaatsen op je responsieve website is één van de moeilijkste onderdelen bij het maken van een website. Doordat je in duidelijke taal moet praten over zaken waar jij heer en meester in bent ga je meestal net teveel of net te weinig in op de juiste onderwerpen. Maar hoe bepaal je nu welke content je gaat plaatsen op jouw website?

We hebben alvast enkele tips opgelijst om je alvast een stapje vooruit te helpen.

Tip 1/ Kies je voor ‘gevarieerde content’ of ‘core content’

Bepaal je pagina indelingen, denk goed na over welke onderwerpen aan bod moeten komen en welke pagina’s je wil gaan maken op jouw website. Moet de bezoeker een welkomstberichtje krijgen, dan geef je dit best op de homepage natuurlijk. Maar zo moet je ook gaan denken bij de verschillende pagina’s die je zal gaan moeten maken om de klant meer info te geven over de producten die je gaat verkopen.
Denk alvast aan volgende standaardpagina’s waarvoor je best content maakt; over ons, product pagina,  portfolio pagina, contactpagina, etc..

Tip 2/ Kies je content

Bezoekers komen naar jouw website met een reden, ze zijn namelijk op zoek naar een oplossing en ze vermoeden dat jij hen een antwoord kan bieden. Indien je content goed geschreven is (wervend, persoonlijk en met variatie) dan zal je in staat zijn om de bezoeker aan te zetten om een actie te ondernemen. Dit kan eventueel een aankoop zijn in je webshop maar kan evengoed een link zijn naar een landingspagina waarbij de bezoeker een e-book kan downloaden.

Tip 3/ Wees niet te kort

Wat vaak voorkomt wanneer klanten zeggen dat ze zelf wel teksten gaan schrijven is dat ze het beknopt houden bij en paragraafje of 2. De bezoeker kan hierdoor het gevoel krijgen dat je niet genoeg uit ervaring spreekt of dat de tekst niets meer vertelt over waarom jouw bedrijf nu de beste keuze is bij hun zoektocht. Je mag perfect in herhaling vallen, mensen hebben nood aan herhaling om iets perfect te snappen. Bovendien is herhaling ook goed voor jouw SEO.

Tip 4/ Vermijd sibillijnse taal

Doe dus niet zoals de titel hierboven. Vermijd profetisch, raadselachtige of ingewikkelde taal maar gebruik een herkenbare losse pen. Dit zal jouw bezoeker helpen om meer te begrijpen van jouw vakgebied. Vaktermen zijn daarom ook vaak te vermijden omdat ze niet gekend zijn bij het grotere publiek, zorg er dus voor dat je lezer begrijpt wat jij bedoelt. Extra tip: bij het opmaken van jouw teksten is het handig wanneer jij je verplaatst naar de potentiële bezoeker. Welke woorden/vraag zou hij ingeven in google om tot bij jou terecht te komen? Gebruik deze woorden vaker in jouw website!
Is jouw website ook toe aan vernieuwing? Of zie je het wel zitten om samen te bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen? Aarzel niet om ons te contacteren!